17.04-21.04.2023r.
17.04.2023-21.04.2023
Składniki wszystkich artykułów spożywczych używanych do sporządzania posiłków z
wyszczególnieniem alergenów do wglądu u intendentki.
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 17.04.2023 |
Pieczywo z masłem ,ser żółty ogórek konserwowy, herbata z cytryną |
II danie –makaron z zielonym pesto, kompot ZUPA-kalafiorowa z ziemniakami |
banan |
Alergeny |
Zboża, masło, ser żółty |
Seler ,zboża |
|
Wtorek 18.04.2023 |
Owsianka na mleku z żurawiną, Rogal z masłem herbata owocowa |
II danie- nuggetsy z piekarnika ,ziemniaki, sałata z jogurtem ,kompot ZUPA-ryżowa |
Racuchy z kaszy manny z musem owocowym |
Alergeny |
Zboża ,mleko, masło |
Seler, jajka ,jogurt |
Mleko,jajka |
Środa 19.04.2023 |
Bagietka z masłem, pasta rybna, mięta z cytryną |
II danie –gotowana sztuka mięsa w sosie chrzanowym, kasza ,ogórek konserwowy, kompot ZUPA- pieczarkowa z łazankami |
Budyń czekoladowy |
Alergeny |
Zboża ,masło ,ryba ,jajka |
Seler, śmietana, jajka ,zboża |
mleko |
Czwartek 20.04.2023 |
Pieczywo z masłem, pasta z szynki, herbata bawarka |
II danie-kopytka z masełkiem, surówka z marchewki, lemoniada cytrynowa ZUPA-krem z dyni z pestkami |
Galaretka z bitą śmietaną i wiórkami czekolady |
Alergeny |
Zboża, jajka ,gorczyca ,masło |
Seler, mleko, jajka ,zboża |
śmietana |
Piątek 21.04.2023 |
Bułka z masłem ,twarożek z rzodkiewką ,kakao |
II danie- kotlet mielony rybny ,ziemniaki z kapustą kiszoną, kompot ZUPA –krupnik |
Ciasto własny wypiek |
Alergeny |
Zboża ,masło ,twaróg |
Seler, ryba ,jajka,zboza |
Zboża, jajka |
WODA NIEGAZOWANA DOSTĘPNA BEZ OGRANICZEŃ
Gramatura potraw
pieczywo 40-60g, masło 20g, wędlina ,ser 20-g,dodatki ogórek , pomidor ,papryka 20g, surówki 80 -100g,zupy 250ml ,napoje 200ml, ziemniaki 150g, makaron, kasza 60g, mięso 60-80g ,ryba 10 0g
Zmiany mogą być uwzględnione w jadłospisie dziennym SMACZNEGO